تا اینجا امیدواریم که فرآیند ثبت نام گوگل آنالیتیکس را انجام داده باشید و امکان استفاده از آن برای شما فراهم شده باشد. پس از اتمام فرایند ثبت نام، وارد گوگل آنالیتیکس خود شوید و در صفحه اول آن با تصویر زیر مواجه می شود:
دانلود فیلم نگاهی کلی به قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس با کیفیت HD 720
حجم فایل 54 مگابایت
در این تصویر چند اطلاعات کلی و مهم وجود دارد که میتوانید با آنالیز آنها اطلاعات خوب و مهمی در مورد وبسایت خود و رفتار بازدیدکنندگان در آن کسب کنید. اطلاعات این صفحه به دو بخش کلی تقسیم می شود که سمت چپ آن ابزارهای اصلی را نشان میدهند که در هر کدام از آنها بخشهای دیگری نیز دیده می شود که بیشتر به آنها خواهیم پرداخت و در سمت راست نیز اطلاعاتی درباره قسمت های سمت چپ در اختیار ما می گذارد که به بررسی و آنالیز آنها خواهیم پرداخت:
خانه (Home)
در این قسمت شما می توانید overview (بررسی اجمالی) های هر قسمت که در قسمت گزارش ها دارید را در یک نگاه ببینید. در اینجا بصورت پیش فرض تاریخ نمایش هر کدام از گزارش ها بر روی هفت روز هست که می توانید از قسمت زیرین هر بخش تاریخ ها را تغییر دهید. همچنین در قسمت زیرین هر بخش می توانید برای دیدن گزارش کامل آن قسمت روی overview آن کلیک کنید.
بطور مثال در اولین گزارش به شما تعداد کاربران بازدید کننده از سایتدر هفت روز گذشته را تحت عنوان _Users_ نمایش می دهد.
سفارشی سازی (Customization)
در این گزینه این امکان به شما داده میشود که تغییرات دلخواه خود را در مورد تغییر داشبورد و ایجاد گزارشهای مختلف به وجود بیاورید
Dashboards : در قسمت Dashboards می توانید میزکارهای شخصی سازی شده برای خود درست کنید.
Custom Reports : در قسمت Custom Reports هم می توانید گزارش هایی را به صورت شخصی سازی شده برای خود درست کنید. مثلا گزارشی مربوط به یکی از رویداد ها یا اهداف خود با متریک های مشخصی که خودتان تعیین کرده اید.
Saved Reports : در قسمت Saved Reports می توانید گزارش هایی را که در قسمت های مختلف ذخیره کرده اید را مشاهده کنید. هر گزارشی که ذخیره می کنید مستقیما در این قسمت قابل مشاهده هستند.
Custom Alerts : و در قسمت Custom Alerts هم می توانید هشدار هایی را به صورت شخصی سازی شده برای خود تعیین کنید. مثلا می توانید هشداری تعیین کنید تا زمانی که فروش شما بیشتر از 50 هزار تومان در روز شد ایمیلی به صورت اعلان برای شما ارسال شود.
گزارشها (Reports)
گزارشها به عنوان یک بخش اصلی مانند سفارشی سازی و خانه در نظر گرفته شده است که در آن زیرلایههای دیگری در رابطه با انتخاب زمان آنالیز و همچنین بررسی رفتار بازدیدکنندگان و مخاطبان قرار داده شده است. اصلیترین و مهمترین بخش ابزار گوگل آنالیز، همین بخش گزارشهاست.
اطلاعات لحظهای (Real-Time) :
در این بخش به مدیران سایت این فرصت داده میشود که فعالیت های در حال انجام سایت خود را در لحظه ببینند. در لحظه چه تعداد بازدیدکننده فعال روی سایت خود دارید؟ هم اکنون در کدام یک از صفحات سایت شما حضور دارند؟ از چه منابعی وارد سایت شما شده اند؟ از چه کشورهایی آمده اند؟ و بررسی رویداد ها و اهدافی که تعیین کرده اید به صورت لحظه ای در این قسمت امکان پذیر است.
مخاطبان (Audience) :
این قسمت در رابطه با رفتار مخاطبان، یعنی بازدیدکنندگان و مشتریان وبسایت شما است. کاربران فعال سایت شما چقدر هستند؟ چه میزان برای شما ارزش دارند؟ دقیقا در سایت شما چه کار می کنند؟ از چه شهر ها و کشور هایی آمده اند؟ میانگین سنی شان چقدر است؟ جنسیت آن ها چیست؟ در این بخش شما هر فاکتور یا اطلاعاتی که بخواهید در رابطه با مخاطبان خود به دست بیاورید، قرار داده شده است.
جذب (Acquisition):
در این بخش به شما نشان داده میشود که روش جذب کاربران در وبسایت شما به چه صورت است و بهترین روشی که تا الان به کار گرفتهاید کدام است.ترافیک هایی که از سوشال مدیا، کمپین های تبلیغاتی، گوگل ادوردز و … دریافت کرده اید چه ویژگی هایی دارند. با بررسی این قسمت شما میتوانید بهترین روش ممکن را انتخاب کنید و از این به بعد تمرکز خود را بر روی آن قرار دهید.
رفتار (Behavior):
این یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در این بخش است که به شکلهای مختلفی رفتار کاربران شما را نشان میدهد و به شما امکان دنبال کردن آنها را در مسیرهای مختلف میدهد. در این قسمت می توانید رفتار کاربران تان را با سایت خود تحلیل و بررسی کنید. تعامل کاربران با سایت شما چگونه بوده است و چه طور با قسمت های مختلف سایت شما برخورد کرده اند.
تبدیل ها (Conversions):
همه وبمسترها و دارندگان وبسایتهای اینترنتی به دنبال راهکارهای مختلف هستند که بتوانند مخاطبان و بازدیدکنندگان را در وبسایت خود جمع کرده و آنها را به مشتری ثابت خود تبدیل کنند. منظور از تبدیل یا Conversion تبدیل بازدیدکننده به اهداف خاصی است که ما از قبل تعیین کرده ایم. به عنوان مثال تبدیل بازدید کننده به کاربر سایت یا تبدیل کاربر به خریدار.
کشف کردن (Discover)
در این قسمت آموزش هایی در رابطه با بخش های مختلف گوگل آنالیتیکس وجود دارد که اگر به زبان انلگیسی مسلط هستید می توانید از آن ها استفاده کنید. این قسمت راهنمای کامل و جامعی برای یادگیری قسمت های مختلف گوگل آنالیتیکس می باشد.
ادمین (Admin)
در قسمت ادمین می توانید تنظیماتی را که مربوط به اکانت گوگل آنالیتیکس و سایت تان هست و همچنین گزارش های دریافتی را انجام دهید. قسمت های مهمی که در این بخش وجود دارند تنظیمات مربوط به ایجاد اهداف و فعال کردن قسمت فروشگاه سایت است.
ترتیبی که مدیر فروش برای دوره آموزش گوگل آنالیتیکس به شما پیشنهاد میکند:
- گوگل آنالیتیکس چیست؟
- ثبت سایت در گوگل آنالیتیکس
- نگاهی کلی به قسمت های گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت زمان حال (Realtime) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت مخاطبان (Audience) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت جذب (Acquisition) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت رفتار (Behavior) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت تبدیلها (Conversions) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش قسمت مدیریت (Admin) در گوگل آنالیتیکس
- آموزش گوگل تگ منیجر و ساخت ایونت
- ساخت ایونت اسکرول و تایمر در گوگل تگ منیجر
- دیکشنری گوگل آنالیتیکس
شما می توانید در مورد این آموزش کامنت بگذارید!
در قسمت دیدگاه می توانید سوالات، نظرات و تحلیل خود را از این موضوع بنویسید و همچنین می توانید برای کمک به دوستان دیگر که در این دوره شرکت کرده اند به کامل شدن این بحث کمک کنید. در صورتی که می خواهید با مدیریت سایت مستقیم ارتباط داشته باشید می توانید از قسمت تماس با ما استفاده کنید.