معرفی کتاب در جستجوی زمان از دست رفته
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته (In Search of Lost Time) نوشته مارسل پروست (Marcel Proust)، بلندترین رمان جهان است که در ایران با ترجمه مهدی سحابی منتشر شده است. کتاب اول این مجموعه برای اولین بار در سال ۱۳۶۹ به بازار آمد. کتابهای دیگر نیز به تدریج ترجمه و چاپ شد و با انتشار کتاب آخر، این مجموعه سرانجام در سال ۱۳۷۸ کامل شد.
مارسل پروست خالق حماسه مدرن است و رمان در جستجوی زمان از دست رفته، سیر و سلوک انسان مدرن. این سیر و سلوک در دنیایی به وقوع میپیوندد که هنجارهای متافیزیکی آن بهکلی بر هم ریخته، ازل و ابد جابهجاشده و انسان سرگشته در آن، حقیقت مطلق را میجوید. مسیر کاوش انسان پروستی اما جادهی عرفان سنتی نیست، در اینجا هنر جانشین عرفان میشود
این رمان، با خاطرات خوش کودکی راوی میان سال خود آغاز می شود. مارسل، راوی و شخصیت اصلی رمان در جست و جوی زمان از دست رفته، همزمان با توصیف داستان زندگی خود، شخصیت هایی به یاد ماندنی را نیز به مخاطب معرفی می کند: شارلز سوان، که رابطه ای محکم با فاحشه ای به اسم اودت برقرار می کند؛ دختر این دو نفر به اسم گیلبرت سوان، که معشوقه ی مارسل است؛ خانواده ی اشرافی گرمانتس که شامل مردی فاسد به اسم بارون دو شارلس، پسرعمویش رابرت و البته آلبرتین می شود؛ کسی که مارسل به او دلبستگی شدیدی پیدا می کند. زندگی مارسل، آینه ی جهان نمایی از انسان های سالم و فاسد است.
او در طول اتفاقات این رمان، طیف وسیعی از نادانی ها و بیچارگی های بشر را به چشم خود می بیند. او در پست ترین حالت روحی خود، زمان را از دست رفته می یابد و احساس می کند که زیبایی و معنی، از هر آنچه که تا به حال به دست آورده، بسیار محو و دور شده است. او همچنین از فکر نگارش کتابی که همیشه امیدوار به نوشتنش بوده، بیرون می آید. اما در یک مهمانی پس از جنگ، راوی به واسطه ی حوادثی در حافظه ی ناخودآگاهش، درمی یابد که همه ی زیبایی هایی که در طول عمرش تجربه کرده است، به شکلی جاودانه و ابدی، زنده و حاضر هستند.
زمان دوباره مفهوم پیدا می-کند و مارسل برای نوشتن رمانش، با زمان مرگ خود به مسابقه برمی خیزد؛ رمانی که نتیجه اش کتابی است که مخاطب این اثر در دست خود دارد. مارسل در جستجویی برای زمان از دست رفته، چیزی اختراع نمی کند بلکه همه چیز را تغییر می دهد؛ او با انتخاب، ترکیب و تبدیل حقایق، پیوستگی نهانی و اهمیت جهانی آن ها را آشکار می سازد.
قسمت هایی از کتاب در جستجوی زمان از دست رفته
–
زمان زندگی نیز چنین است و برای نشان دادن گریزش، قصه نویسان ناگزیر به چرخش عقربهها شتابی دیوانهوار میدهند، ده، بیست، سی سال را در دو دقیقه به خواننده مینمایانند.
–
–
اما باید بدانند که برعکس:تنها با فرو رفتن در ژرفناهای یک فرد میتوان به درک آن پدیدهها رسید.
–
–
–
–
–
> لینک کتاب در جستجوی زمان از دست رفته در سایت آمازون
> لینک کتاب در جستجوی زمان از دست رفته در سایت گودریدز
“مارسل پروست خالق حماسه مدرن است و رمان در جستجوی زمان از دست رفته، سیر و سلوک انسان مدرن. این سیر و سلوک در دنیایی به وقوع میپیوندد که هنجارهای متافیزیکی آن بهکلی بر هم ریخته، ازل و ابد جابهجاشده و انسان سرگشته در آن، حقیقت مطلق را میجوید. مسیر کاوش انسان پروستی اما جادهی عرفان سنتی نیست، در اینجا هنر جانشین عرفان میشود”.
عنوان هفت جلد کتاب در جستجوی زمان از دست رفته
- طرف خانه سوان
- در سایه دوشیزگان شکوفا
- طرف گرمانت
- سدوم و عموره
- اسیر
- آلبرتین گمشده (یا گریخته)
- زمان بازیافته
مشخصات کتاب در جستجوی زمان از دست رفته
- نویسنده: مارسل پروست
- مترجم: مهدی سحابی
- تعداد صفحات: – صفحه
- انتشارات: مرکز
- موضوع: رمان