بهترین کتاب های فلسفه
بهترین کتاب های فلسفه را در این مقاله برای شما آماده کرده ایم. در اینجا به معرفی مختصر هر کدام از بهترین کتاب های فلسفه می پردازیم. همچنین در مقاله دیگری به معرفی بهترین کتاب های دنیا ، بهترین کتاب های روانشناسی و موفقیت دنیا پرداخته ایم.
عناوین بهترین کتاب های فلسفه
- لذات فلسفه اثر ویل دورانت
- دنیای سوفی اثر یوستین گردر
- در باب حکمت زندگی اثر آرتور شوپنهاور
- جستارهایی در باب عشق اثر آلن دوباتن
- تسلی بخشی های فلسفه اثر آلن دوباتن
- فلسفه ای برای زندگی اثر ویلیام اروین
- فراسوی نیک و بد اثر فردریش نیچه
- چنین گفت زرتشت اثر فردریش نیچه
- نقد عقل محض اثر امانوئل کانت
- اسطوره سیزیف اثر آلبر کامو
لذات فلسفه اثر ویل دورانت (1929)
The Mansions of Philosophy by William James Durant
در این کتاب ویل دورانت بیشتر ذائقه خود را به صفحه کتاب آورده است. ویل دورانت از معدود مورخان دنیا است که علاوه بر اطلاعات جامع، قلم بسیار شیوایی دارد و در هنگام نوشتن از صنایع ادبی زیادی استفاده می کند. در کنار دنیای سوفی این کتاب از معدود کتاب های است که حتی کسانی که مخاطب خاص فلسفه نیستند هم با آن ارتباط بر قرار می کنند.
مهمترین حرفی که «ویل دورانت» در کتاب «لذات فلسفه» به آن اشاره می کند، این باشد که: «فلاسفه پیروز شدند؛ ولی آنها در این پیروزی یک چیز را فراموش کردند؛ آنان توجه نکردند که اخلاق منهای ضمانت های دینی نمی تواند به جامعه، تسلط بر نفس را، که یک ضرورت است، ببخشد…» ویل دورانت در این کتاب تاکید می کند: لذت فلسفه، مانند مراحل عالیه عشق است که مردم سفله را بدان راهی نیست…
قسمت هایی از کتاب لذات فلسفه
خرید کتاب لذات فلسفه اثر ویل دورانت
دنیای سوفی اثر یوستین گردر (1991)
Sofies verden by Jostein Gaarder
رمان دنیای سوفی، رمانی تأثیرگذار و کاوشی جریان ساز در مفاهیم عظیم فلسفی اندیشه ی غرب است که با فروش بیش از بیست میلیون نسخه، قوه ی تخیل مخاطبین سراسر جهان را به چالش بزرگی کشیده است. روزی، سوفی آموندسن چهارده ساله از مدرسه به خانه بازگشته و در صندوق پستی، دو یادداشت با سوال هایی روی آن ها پیدا می کند: «تو که هستی؟» و «جهان از کجا می آید؟». همین آغاز وسوسه کننده، سوفی را درگیر مسائل و سوالات بیشتری کرده که او را راهی سفری بسیار فراتر از روستای محل زندگی اش در نروژ می کند. او از طریق این نامه ها-که دربردارنده ی موضوعات فلسفی از سقراط تا سارتر هستند-مکاتباتی با فیلسوفی اسرارآمیز دارد؛ درحالی که نامه های ارسالی به آدرس دختر دیگری فرستاده شده اند. هیلده چه کسی است و چرا مدام سر و کله ی نامه هایش پیدا می شود؟ سوفی برای حل این معما، باید از فلسفه ای که می آموزد، کمک بگیرد-اما حقیقت بسیار پیچیده تر از چیزی است که او می تواند تصور کند.
قسمت هایی از کتاب دنیای سوفی
خرید کتاب دنیای سوفی اثر یوستین گردر
در باب حکمت زندگی اثر آرتور شوپنهاور (1851)
Aphorisms on the Wisdom of Life by Arthur Schopenhauer
کتاب در باب حکمت زندگی، اثری نوشته ی آرتور شوپنهاور است که اولین بار در سال 1851 انتشار یافت که در لیست بهترین کتاب های فلسفه می باشد. شوپنهاور، یکی از برترین فیلسوفان قرن نوزدهم، عقیده داشت که کارهای انسان نه از منطق بلکه از اراده، یا میل کور و غیرمنطقی آدمی به بقا، ناشی می شوند. این مجموعه ی جذاب از جملات ژرف شوپنهاور درباره ی مذهب، اخلاقیات، سیاست، زنان و بسیاری از موضوعات دیگر، به طور کلی به حکمت زندگی می پردازد و درس های آموزنده ای به مخاطبین می دهد. این فیلسوف بزرگ، انسانیت را محصور در کشاکشی میان خوبی و بدی به تصویر می کشد و بر آزادی کامل انسان در جهانی تأکید می کند که در آن، هنر، اخلاق و خودآگاهی تنها راه نجات به حساب می آیند. این نگرش مبتکرانه، تأثیر چشمگیری بر فلسفه و هنر گذاشت و الهام بخش پاره ای از اندیشه های نیچه و ویتگنشتاین شد.
قسمت هایی از کتاب در باب حکمت زندگی
خرید کتاب در باب حکمت زندگی اثر آرتور شوپنهاور
جستارهایی در باب عشق اثر آلن دوباتن (1993)
Essays in Love by Alain de Botton
کتاب جستارهایی در باب عشق، رمانی فلسفی و عاشقانه نوشته ی آلن دوباتن است که نخستین بار در سال 1993 به چاپ رسید. راوی داستان این رمان در پروازی از پاریس به لندن، عاشق دختری به نام کلوئی می شود. او کاملاً می داند که شیفته و دلباخته ی موهای خرمایی، چشمان سبز و نظرات کلوئی درباره ی کتاب «هستی و زمان» اثر هایدگر شده است. آلن دوباتن در این داستان به یاد ماندنی، به شکلی ژرف و شگفت انگیز به تحلیل و بررسی احساسات درگیر در رابطه ای عاشقانه می پردازد؛ رابطه ای آنقدر قابل باور و ملموس که تمامی مخاطبین قادر خواهند بود خود را جای یکی از شخصیت های کتاب تصور کنند. دوباتن در کتاب جستارهایی در باب عشق با بهره گیری از نظرات ارسطو، سارتر، ويتگنشتاين و گروچو مارکس، داستان عاشقانه ای بسیار خلاقانه و پرجزئیات خلق کرده که از دریچه ی فلسفه مورد پرداخت قرار گرفته است.
قسمت هایی از کتاب جستارهایی در باب عشق
خرید کتاب جستارهایی در باب عشق اثر آلن دوباتن
تسلی بخشی های فلسفه اثر آلن دوباتن (2000)
The Consolations of Philosophy by Alain de Botton
کتاب تسلی بخشی های فلسفه، اثری نوشته ی آلن دوباتن است که نخستین بار در سال 2000 وارد بازار نشر شد و در لیست بهترین کتاب های فلسفه می باشد. این کتاب، اثری جذاب و به واقع تسلی بخش است که ثابت می کند فلسفه می تواند گنجینه ای بی پایان از مرهم هایی برای رنج های زندگی روزمره ی انسان باشد. گزاف نیست اگر بگوییم تنها دوباتن می توانست به این شکل از خِردهای کاربردی در آثار برخی از بزرگترین متفکرین تاریخ پرده بردارد. دوباتن با تقسیم بندی این اثر به شش بخش (هر بخش به یک مشکل روحی و فیلسوف مناسب با آن می پردازد)، تسلی بخشی های خود را به بهترین شکل ممکن به مخاطب عرضه می کند: او برای عدم محبوبیت از سقراط، برای نداشتن پول کافی از اپیکور، برای استیصال از سنکا، برای نابسنده بودن از میشل دو مونتنی و برای قلب های شکسته از شوپنهاور (تاریک ترینِ این متفکرین و به شکلی متناقض، شادی بخش ترینِ آن ها) کمک می گیرد. تسلی مربوط به حسادت و کلام پایانی کتاب از نیچه است: «هر چیزی که باعث شود احساس بهتری داشته باشیم، لزوماً برایمان خوب نیست.»
قسمت هایی از کتاب تسلی بخشی های فلسفه
خرید کتاب تسلی بخشی های فلسفه اثر آلن دوباتن
فلسفه ای برای زندگی اثر ویلیام اروین (2008)
A guide to the good life by William Braxton Irvine
کتاب فلسفهای برای زندگی با عنوان فرعی رواقی زیستن در دنیای امروز، سیزدهمین کتاب از مجموعه تجربه و هنر زندگی از انتشارات گمان است که در لیست بهترین کتاب های فلسفه می باشد. مجموعه تجربه و هنر زندگی به مسائلی فلسفی میپردازد که راه زندگی هرکس را مشخص میکند و این کتاب، شاید یکی از بهترین کتابهایی باشد که میتوانید در این زمینه مطالعه کنید.
ویلیام اروین – نویسنده کتاب – با بررسی فلسفه رواقیون باستان و با استفاده از تجربههای شخصی خودش در مسیر رواقی زیستن، به خواننده نشان میدهد که چطور بینشها و توصیههای عملی رواقیون میتواند به ما – آدمهای دنیای امروز – کمک کند که بهتر زندگی کنیم.
این کتاب میتواند زندگی هر خوانندهای را به شکل جدی تحت تاثیر قرار دهد و یک انسجام فکری خاص به همراه داشته باشد. تقریبا ذهن همه ما از کودکی با چیزهایی که در زندگی میخواهیم پر شده است. در همان دوران مدرسه بارها و بارها به ما یاد دادهاند که درس بخوانیم تا شغل مناسبی پیدا کنیم، تا در ادامه خانه، ماشین، همسر و… به دست آوریم. کمتر کسی پیدا میشود که با توجه به آموزههای قبلی بداند از زندگی چه میخواهد. و این کتاب میتواند به هر کسی کمک کند تا بفهمند از زندگی چه میخواهد.
قسمت هایی از کتاب فلسفه ای برای زندگی
خرید کتاب فلسفه ای برای زندگی اثر ویلیام اروین
فراسوی نیک و بد اثر فردریش نیچه (1886)
Beyond Good And Evil by Friedrich Nietzsche
کتاب فراسوی نیک و بد، اثری فلسفی نوشته ی فردریش نیچه است که نخستین بار در سال 1886 به انتشار رسید. این کتاب توانست جایگاه نیچه را به عنوان برجسته ترین فیلسوف اروپایی زمانه ی خود به تثبیت برساند. این اثر بسیار ارزشمند با ارائه ی بینش هایی پیشگامانه درباره ی حقیقت، خدا و به طور کلی مسئله ی نیک و بد، چارچوب های مرسوم و سنت های فکری جامعه ی غرب را شدیداً پس می زند. نیچه بیان می کند که جهان مسیحیت، اسیر پندارها و عملکردهایی اشتباه شده و تحت سلطه ی «اخلاقیات برده دارانه» قرار گرفته است. نیچه با هوشمندی و شور کم نظیر و همیشگی موجود در آثارش، پس از بیان این انتقادات، به سوی طرح فلسفه ای می رود که زمان حال را گرامی می دارد و نشان می دهد که هر فرد، چگونه ممکن است «اراده ی قدرت» خود را بر جهان پیرامون تحمیل کند.
قسمت هایی از کتاب فراسوی نیک و بد
خرید کتاب فراسوی نیک و بد اثر فردریش نیچه
چنین گفت زرتشت اثر فردریش نیچه (1883)
Thus Spoke Zarathustra by Friedrich Nietzsche
کتاب چنین گفت زرتشت، اثری فلسفی نوشته ی فردریش نیچه است که نخستین بار در سال 1891 به انتشار رسید و جزء بهترین کتاب های فلسفه می باشد. نیچه، یکی از جریان سازترین و نوآورترین متفکرین فلسفه ی غرب بود و کتاب چنین گفت زرتشت، هنوز هم به عنوان شناخته شده ترین و تأثیرگذارترین اثر او در نظر گرفته می شود. نیچه در این کتاب توضیح می دهد که چگونه زرتشت، پیامبری کهن از دیار پارس، از خلوتکده ی خود در کوهستان پایین می آید تا خبری را به مردم اعلام کند و بگوید که ابَرانسان، یا انسانی که تجلی الوهیت است، جانشین خلف و ادامه دهنده ی راه او خواهد بود. اندیشه های نیچه، همچون نظریه ی ابَرانسان و میل به قدرت، سال ها بعد توسط برخی متفکران از جمله اندیشمندان نازی مورد تحریف قرار گرفتند. این فیلسوف بزرگ آلمانی با نثری فوق العاده درخشان و شاعرانه استدلال می کند که معنای هستی از طریق تفکرات پیشین و اطاعت صرف از قدرت ها یافت نخواهد شد بلکه آن را می توان در زندگی ای پرشور، آشوبناک و آزادانه پیدا کرد.
قسمت هایی از کتاب چنین گفت زرتشت
خرید کتاب چنین گفت زرتشت اثر فردریش نیچه
نقد عقل محض اثر امانوئل کانت (1781)
Critique of Pure Reason by Immanuel Kant
کتاب نقد عقل محض، اثری نوشته ی امانوئل کانت است که نخستین بار در سال 1781 منتشر شد. این کتاب ارزشمند از کانت، یکی از اصلی ترین آثار در فلسفه ی مدرن است که با کنار هم آوردن دو مکتب فکری مغایر، تاریخ ساز شد: عقل گرایی که پایه ی تمامی دانش انسان را تعقل و منطق می داند، و تجربه گرایی که همه ی اطلاعات را از طریق تجربه بررسی می کند. نقد عقل محض، پژوهشی ژرف درباره ی ماهیت عقل و منطق بشر است و حقایق، اشتباهات، توهمات و واقعیات آن را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد. تئوری های کانت، از جمله «آرمان گرایی متعالی»، تأثیر شگرفی بر فرهنگ فکری دو سده ی اخیر داشته و در به وجود آمدن جنبش های فرهنگی و روش های نظری زیادی همچون ایده آلیسم آلمانی، رومانتیسیسم، مدرنیسم، مارکسیسم، اگزیستانسیالیسم، روانکاوی، ساختارگرایی، پساساختارگرایی و حتی فیزیک کوانتوم، نقش ایفا کرده اند.
قسمت هایی از کتاب نقد عقل محض
خرید کتاب نقد عقل محض اثر امانوئل کانت
اسطوره سیزیف اثر آلبر کامو (1942)
The Myth of Sisyphus by Albert Camus
اسطوره سیزیف پژوهشی فلسفی است که آلبر کامو، نویسنده و اندیشمند فرانسوی، در ۱۹۴۲ منتشر کرد که یکی دیگر از بهترین کتاب های فلسفه می باشد. رمان مشهور او، بیگانه نیز در همین سال انتشار یافت. این دو اثر از نظر درونمایه بسیار به یکدیگر نزدیکند. هرچند شکلی متفاوت دارند، یکی جستار است و دیگری رمان. کامو سپس در سال ۱۹۵۱ با نوشتن عصیانگر به این مبحث گسترش بیشتری داد و آن را کامل کرد. به نظر او عصیان از آن رو که خرد آدمی را به ستیز با پوچی وا میدارد، بدان بعدی واقعی میبخشد و بنابراین میتواند راه حلی برای پوچی باشد. کامو در جایی درباره مجموعه آثار خود و اندیشهای که در آنها دنبال کرده است چنین توضیح میدهد: «نخست میخواستم انکار را بیان کنم و آن را در سه قالب نشان دادم. به صورت رمان: بیگانه، به شکل نمایشنامه: کالیگولا و سوءتفاهم، و در قالب ایدئولوژی: سیزیف. همچنین برای اندیشهی ایجابی، سه قالب در نظر گرفتم. رمان: طاعون، نمایشنامه: شهربندان و راستان، ایدئولوژی: عصیانگر. دستهی سومی را نیز با درون مایه «عشق» پیش بینی کرده بودم.»
سخن کامو، چه در بیگانه و چه در اسطوره سیزیف این است که پوچی در اصل چیزی جز جدایی نیست و آن نه از وجود آدمی سرچشمه میگیرد و نه از جهان. پوچی زادهی برخورد این دو با هم است.
برخی کتاب ها در طول تاریخ، باعث تغییر جهان شده اند. آین آثار، ادراک ما نسبت به خودمان و دیگران را دگرگون ساخته اند و الهام بخش گفت و گوها، مخالفت ها، جنگ ها و انقلاب های زیادی بوده اند. کتاب اسطوره سیزیف، درست یکی از همین آثار است. داستان کتاب، از اسطوره ی مردی الهام گرفته شده که به فرمان خدایان مجبور است تا ابد، تخته سنگی را از کوهی بالا ببرد و بازگشت دوباره ی آن به دره ی پایین کوه را به تماشا بنشیند. کتاب اسطوره ی سیزیف، با استدلال هایی پرشور و حرارت درباره ی ارزش زندگی در دنیایی خالی از معنی و مفهوم، فلسفه ی قرن بیستم را متحول ساخت و همچنان به عنوان یکی از برترین آثار ادبی و فلسفی تمام دوران ها شناخته می شود.
قسمت هایی از کتاب اسطوره سیزیف
خرید کتاب اسطوره سیزیف اثر آلبر کامو
عالی و کاربردی واقعا ممنونم
خیلی ممنون خیلی مفید بود.